Home in Tel Aviv designed by Neuman Hayner Architects

The house was planned for a family of four. Two cubes separated by a passage combine into an “L” shaped house. The front cube, of double height space, holds the public areas: entrance, living room, kitchen, dining room (all on the ground floor) and a study on the first floor. The passage, 4 meters wide, continues the patio, which is the center of the house, and separates the public wing and the private wing. The rear cube, (the private wing) has 3 floors: The ground floor holds a living room, two children rooms, a laundry room and a guests w.c. The 1st floor holds the master bedroom, and a bridge passage to the library (on the front cube). The basement is well lightened and ventilated by a large patio, and holds a guest’s room, a safe room, and a storage room.

The bridge “casts a shadow” on the ground floor, enhanced by a 120 cm wide concrete strip. The kitchen island aligns accordingly. The bridge is composed of white pine wood, and continues as a strip into the master bedroom and the adjacent open bathroom, with concrete flooring on both sides. The tree barks cover the front yard,  are also used in the passage and enhance the concrete strip. The swimming pool is covered by marblite and flows into a waterfall towards the bamboo trees. Dry bamboo is used as railings and outdoor walls. The house includes many hanged objects, like swings, as well as outdoor sittings and a bed in the children rooms.

  

Zahira Cury
Zahira Cury
Zahira Cury is an Architect, Interior and Lighting Designer, stylist, founder and creative director of D.Signers Group. She earned a master in "Lighting Design and Led Technology" in "Politecnico di Milano" in Italy and throughout her love of architecture and interior design, she decided to create the D.Signers instagram to share extraordinary spaces and inspire worldwide.

Related Articles

Eichler Renovated Home With a Central Atrium

This renovated l Eichler Plan OJ-1605 home in Silicon Valley was originally designed by A. Quincy Jones and Frederick Emmons in 1962.

A Concrete Home With Ranges for Day and Evening

São Paulo-based RMAA recently completed LG Residence, a modern concrete house in Brazil that borders a beautiful indigenous forest near Bragança Paulista

Minimal Residence in Warsaw Designed by Thisispaper Studio

Thisispaper Studio redesigned a minimal apartment located in in Warsaw, Poland, the new city center of Warsaw over .

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Same Category

Eichler Renovated Home With a Central Atrium

This renovated l Eichler Plan OJ-1605 home in Silicon Valley was originally designed by A. Quincy Jones and Frederick Emmons in 1962.

A Concrete Home With Ranges for Day and Evening

São Paulo-based RMAA recently completed LG Residence, a modern concrete house in Brazil that borders a beautiful indigenous forest near Bragança Paulista

Minimal Residence in Warsaw Designed by Thisispaper Studio

Thisispaper Studio redesigned a minimal apartment located in in Warsaw, Poland, the new city center of Warsaw over .