Spectacular loft with an beautiful textures mixture

Project: Espace St-Denis

Designer: Anne Sophie Goneau

Location: Montreal, Canada

Area: 1,280 sq.ft.

Photos: Adrien Williams

Designer: Anne Sophie Goneau

The project is the design of a condo located on the ground floor of a 1887 triplex in the Plateau Mont-Royal.

The mandate was to divide each living area in order to maximize while maintaining the architectural integrity of the existing location, each room with natural light. The concept was to highlight the raw materials, discovered during the demolition, in order to communicate their material, their relief and color environment.

The open kitchen is the focal point of the space; it unfolds on the dining room and living room, where the master bedroom fits. It is bounded by a glass wall which preserves the view of the bare brick; an archaeological reminder wanting to highlight the existing raw materials as an exhibitor showcase. On the ground, a radiant hot water heating system was installed under a concrete slab, which was covered by a light gray epoxy and polyurethane matt finish.

The steel beam, flameproof, delimits the passage area. In the corridor leading to the bathroom, a light-emitting diode was installed in the recessed ceiling for a more intimate setting, which features the original hemlock wall.

Rustic wood + Pure white surfaces Designer: Anne Sophie Goneau

Constrast between textures. Designer: Anne Sophie Goneau

All white space. Designer: Anne Sophie Goneau

Designer: Anne Sophie Goneau

Designer: Anne Sophie Goneau

Designer: Anne Sophie Goneau

Designer: Anne Sophie Goneau

Designer: Anne Sophie Goneau

 

Zahira Cury
Zahira Cury
Zahira Cury is an Architect, Interior and Lighting Designer, stylist, founder and creative director of D.Signers Group. She earned a master in "Lighting Design and Led Technology" in "Politecnico di Milano" in Italy and throughout her love of architecture and interior design, she decided to create the D.Signers instagram to share extraordinary spaces and inspire worldwide.

Related Articles

Eichler Renovated Home With a Central Atrium

This renovated l Eichler Plan OJ-1605 home in Silicon Valley was originally designed by A. Quincy Jones and Frederick Emmons in 1962.

A Concrete Home With Ranges for Day and Evening

São Paulo-based RMAA recently completed LG Residence, a modern concrete house in Brazil that borders a beautiful indigenous forest near Bragança Paulista

Minimal Residence in Warsaw Designed by Thisispaper Studio

Thisispaper Studio redesigned a minimal apartment located in in Warsaw, Poland, the new city center of Warsaw over .

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Same Category

Eichler Renovated Home With a Central Atrium

This renovated l Eichler Plan OJ-1605 home in Silicon Valley was originally designed by A. Quincy Jones and Frederick Emmons in 1962.

A Concrete Home With Ranges for Day and Evening

São Paulo-based RMAA recently completed LG Residence, a modern concrete house in Brazil that borders a beautiful indigenous forest near Bragança Paulista

Minimal Residence in Warsaw Designed by Thisispaper Studio

Thisispaper Studio redesigned a minimal apartment located in in Warsaw, Poland, the new city center of Warsaw over .