MUDA-architects completed an incredible restaurant design, locate in a rural area of Chengdu, in southwestern China. The restaurant weaves its way through and eucalyptus forest that takes advantage of the region’s climate. Named “Garden Hotpot Restaurant”, it is known for following the local cultural characteristics, which is not only a food culture, but also a leisure lifestyle.

MUDA takes this opportunity to integrate hotpot culture with natural ecological environment, creating a restaurant that respects the original ecology and in line with modern consumption style.

On the premise of paying the greatest respect to the natural environment, MUDA decides to eliminate the architectural scale, leaving out walls, instead it’s surrounded by thin three-meter-tall (9.8ft) columns that support a roof canopy that meanders alongside the site’s lotus pond.

Mirroring the galvanized steel canopy, the platform below is made of anti-corrosive wood and is populated by tables of different sizes, allow the restaurant to blend into the forest.

In order to respect the natural environment and minimize human intervention, MUDA conducted manual mapping and recorded of the site in person, and the building was designed according to the location of eucalyptus trees and lake.

MUDA-architects saw this project as an opportunity to experiment with small scale and low cost architecture. The whole building applied steel structure welding technology, which greatly shortens the construction period and reduces the cost.

The construction forms along the lake, looking like the steams and smokes from the boiling pots curling between the pillars and trees. Thin columns are evenly distributed on both sides, and the free curve of the roof forms several transparent viewing frames, so that different views can be appreciated during the whole process of walking.

The bottom platform is consistent with the curve of the roof, and the same method is used in the design to echo each other, demonstrating the consistency and integrity of the whole space.

The project’s first phase was completed in April 2019 and is now open to the public.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here